Begin mei 2009 hebben we bijna 6000 stekken geplant en op 23 mei zijn de “eerste palen geslagen”. Vanwege de prachtige omgeving is bewust gekozen voor het gebruik van houten palen. Het betreft hier Engels kastanjehout. Er zijn zo’n 1500 palen gebruikt waarlangs ca. 50 km crapaldraad is gespannen om de druivenplanten in de juiste groei te geleiden.

 

Door vrijwel de hele wijngaard wordt guyot-snoei aangehouden waarbij per stok één scheut in een boog naar beneden wordt terug gebonden. Deze snoeiwijze geeft meer opbrengst omdat de meeste vruchtbare ogen behouden blijven.

Het dichtst bij de hoeve staan 450 stokken van het ras Cabernet Cortis. Cabernet Cortis is een hybride druivenras uit Duitsland, ontwikkeld in 1982. Dit rode wijnras is een kruising tussen Cabernet Sauvignon x Solaris.

Daarnaast staan 2500 stokken van het ras Johanniter.Johanniter is een in 1968 opnieuw gemaakt wit druivenras van de Riesling familie. De naam “Johanniter” werd ter ere van Dr. Johannes Zimmermann gegund. Hij was eens het hoofd van het wijnbouwinstituut in Freiburg. De gelijkenis met het moederras Riesling is onmiskenbaar.
Achterin staan 3000 stokken van het ras Solaris.De Solaris druif is gecreëerd in het druiveninstituut in Freiburg, Duitsland, door middel van het kruisen van Merzling die bestaat uit (Seyve-villard 5276 x (Riesling en Pinot Gris)) met Gm 6493 die bestaat uit (Saperavi Severnyi en Muscat Ottonel).